Aeropress

Aeropress

De Aeropress is een geweldig apparaat en maakt fantastische koffie. Hij is erg handzaam en kan dus gemakkelijk mee op reis genomen worden. Het is geschikt om filterkoffie mee te zetten. Het enige wat je nodig hebt zijn filters, heet water, een koffiemolen en natuurlijk koffie. De Aeropress is ook bijzonder geschikt voor mensen die snel last hebben van zuur oprispingen bij filter koffie. Sterker het is ontworpen omdat de uitvinder van de Aeropress, Alan Adler, zelf ook last had van het zuur wat bij filterkoffie vrijkomt.

Voordeel: handzaam en dus makkelijk voor op reis, zuur van de koffie wordt beperkt, ideaal voor mensen die hier snel last van krijgen. Je maakt snel super lekkere filter koffie op een manier die veel mensen nog niet eerder hebben ervaren. Veel professionele barista’s zetten zelf hun koffie hiermee en zweren erbij! Op internet zijn leuke filmpjes te vinden hoe je het best koffie kunt zetten. Veel gebruikt is bijvoorbeeld de reverse-method. Je zet dan het apparaat op zijn kop wat voorkomt dat er direct koffie in je kopje loopt zodra je water over de koffie giet! Het is sowieso handig om de puncher iets terug te trekken zodat er een vacuum ontstaat en het water niet gelijk wegdruppelt!

nadeel: is geschikt voor 1 hooguit 2 kopjes heerlijke koffie. Op reis moet je gemalen koffie hebben of in het bezit zijn van een koffiemolentje. Een klein beetje voorzichtigheid is geboden. De aeropress plaats je op een koffiemok of op een glas. Zorg ervoor dat je niet teveel kracht moet uitoefenen hierop zodat het glas of de mok breekt. Dit bereik je grotendeels al door niet te fijn te malen.

Een Aeropress is vrijwel overal verkrijgbaar!