Koffie voor onderweg

Erg makkelijk voor onderweg als je niet de beschikking hebt over een koffiezet apparaat. De portable espresso ook wel handpresso of handheld espresso genoemd is een klein handzaam apparaat waar je gemalen koffie in doet en met behulp van een pomp warm water door de koffie pompt. Met een beetje geluk krijg je een mooie cremalaag en een espresso die goed drinkbaar is. Je kan dit apparaatje gebruiken op de camping, tijdens het backpacken of onderweg naar het werk. Kan ook eventueel thuis worden gebruikt als alternatief voor een duurdere espresso machine. Er bestaan ook varianten waarbij je een koffie cupje kunt plaatsen.

Voor wie is een handpresso geschikt?

Het apparaat is licht en klein, goedkoop in de aanschaf en makkelijk in gebruik. Dus ideaal voor als je op reis gaat maar je niet in aanraking wilt komen met het plaatsje slootwater bij een restaurant of hotel. Verse boontjes erbij, een koffiemolen en je kan een perfecte kop koffie maken. Ook ideaal voor op de camping natuurlijk! Als je ook nog een hand koffiemolen hebt dan kan je geheel draadloos werken. Wel zo fijn natuurlijk. Het wordt een dagelijkse routine en bezigheid en dat heeft wel iets op de camping.

Wat kun je ermee?

Je kunt er redelijk goede espresso mee maken. De espresso is echter niet zo full bodied als een espresso gemaakt op een espressomachine. Dat heeft uiteraard weer alles te maken met het gebrek aan druk. ook de overige variabelen zijn wat lastiger te reguleren. Maar met een beetje oefening maak je een lekker bakkie. Er zijn veel exemplaren in omloop en niet allemaal van even goede kwaliteit. Ook de prijs verschilt erg. Van enkele tientjes tot meer dan honderd euro.