Overige koffiezetapparaten

rok presso

Er zijn heel veel andere koffiesystemen op de markt. Zoveel zelfs dat we ze hier niet allemaal kunnen benoemen.  Een aantal opvallende zijn wel:

Nitro koffie:

Dit is een cold brew koffie dat wordt geschonken uit een soort tap. Het wordt bewaard en geschonken uit vaten gevuld met nitrogen (soort stikstof).  Dit is niet echt iets wat je op dit moment thuis kunt brouwen maar wel een van de laatste trends in koffie bars. Het grote voordeel voor bars is dat het heel snel getapt is (net als een biertje). De bereidingstijd is een ander verhaal maar dit kan je doen op momenten dat er weinig of geen klanten zijn.

Rok presso:

Deze maakt een op een espresso lijkend drankje. Het werkt met 2 grote armen en is een geheel handmatige manier van koffie maken. Er wordt gemalen koffie in een filterdrager aangestampt en vervolgens wordt aan de bovenzijde wat heet water toegevoegd. Daarna wordt met ferme kracht de armen van de rok presso naar beneden gedrukt en stroomt er water door de koffie in het glas wat eronder is geplaatst.

Het is een leuke manier van koffie maken maar ik zie mezelf nou niet elke ochtend met die armen in de weer zijn. Daarnaast is het net zoals met veel andere systemen, niet echt geschikt voor espresso omdat de druk van minimaal 8 bar waarmee het water door de koffie wordt geperst,  niet gehaald  wordt.

Ook enthousiast geworden van alle koffiesystemen. Kijk snel wat er allemaal te koop is in de fascinerende wereld van koffie?